Kennel/psarna Hudobrek


 

HUDOBREKE hudobrekgasilskapop

V psarni Hudobrek vzrejamo nemške kratkodlake ptičarje s psičko Nubio Hudobrek in Reso Hudobrek. Nubijina mama Diva Mitra Adin dom je imela eno leglo leta 2015. V preteklosti smo imeli tudi legla nemških kratkodlakih jazbečarjev in kraških ovčarjev, v letu 2020 pa se je Hudobreški ekipi pridružila nadebudna nemška lovska terierka Brita.

V naši psarni vzrejamo ptičarje za aktivne lastnike, prvenstveno za njihov primarni namen, pomoč pri lovu, zaželjeni pa so tudi tisti, ki jih potrebujejo za aktivno preživljanje prostega časa, za različna športna področja ali delo (predvsem delo z nosom, ki pomeni za pse tudi mentalno zaposlitev). Starejše mladiče prodajamo izključno v lovske roke, saj skrbimo za optimalen razvoj njihovih lovskih zasnov.

Naša psarna je relativno majhna. Menimo, da se je potrebno z vsakim psom ukvarjati in mu nameniti določen del časa in energije. Naši psi so del naše družine, tako “upokojene” psičke, ki zaradi starosti niso več primerne za vzrejo, kot mladiči iz naših legel. Pri mladičih skrbimo za socializacijo, razvijanje lovskih zasnov, razvijamo pa tudi osnove poslušnosti in navezanosti na družino. Čeprav nam je najpomembnejše, da potencialni lastniki poskrbijo, da bodo psi primerno zaposleni, pa želimo, da so tudi pri novih družinah psi v tesnem stiku s svojimi vodniki.

Zelo nam je pomemben tudi stik z vodniki naših mladičev, po svojih najboljših močeh poskušamo pomagati z nasveti, po potrebi pa tudi z varstvom.

V primeru, da bi novi lastniki ugotovili, da zaradi različnih razlogov psa ne morejo obdržati, želimo biti prvi, na katere se lahko obrnejo v takšnih situacijah.

VEČ O PASMI NEMŠKI KRATKODLAKI PTIČAR


Our contact:

info@hudobrek.eu

phone: 031 273 182 or international 00386 31 273 182

In Hudobrek Kennel we breed German Shorthair Pointers (Deutsch Kurzhaar – DK) with Nubia Hudobrek and Resa Hudobrek.  Nubias mother Diva – Mitra Adin Dom had one litter in 2015. We used to breed Karst Shepherds and Dachshunds with Čajka and Ajda. In 2020 our team got great addition, German Hunting Terrier Brita.

We breed DK for active owners, primarily for hunters, but we also agree to sell puppies to people that needs them for sport or work (especially for Nose Work, since this means also a mental occupation for a dog). Older puppies are sold to hunters, exclusively, since we train them in this respect.
Our kennel is relatively small. We believe, that every dog needs special attention and care. All our dogs are part of our family, also older dogs that are not used for breeding, as well as puppies from our litters. We provide basic socialization to puppies, we take care for development of their hunting instincts and we already train some basic obedience via positive motivation.
It is important for us to be in close contact with new owners and we are ready to give advice or help if needed. If owners of our dogs realises that they can’t keep their dogs for various reasons, we expect to be the first one to be informed about that and to help with finding solution in the best interest of dogs concerned.

MORE about breeding and price