HUDOBREK - VZREJA NEMŠKIH PTIČARJEV /deutsch kurzhaar

O psarni Hudobrek

Cilji naše vzreje - Breeding Goals
Hudobrek Kennel - DOGS THAT KNOWS AND LOVES THEIR JOBS

We belive that working abilities and character are most important concerns in deciding on mating combination, but we alse pay lots of attention on health. We also take care to folow beauty standards, but we are mostly concerened about those characteristics that are most crucial for a working abilities in a breed. /////////////////////////////////////////////// ////Pri izbiri plemenjakov so nam najbolj ključne delovne lastnosti in značaj, pomembno pa je tudi dobro zdravje. Pazimo na zunanjost, najbolj seveda na tiste tipične značilnosti pasme, ki so pomembne za ohranjanje pasemskih lastnosti in funkcije. Za naše mladičke iščemo aktivne lastnike, ki bodo znali v najboljši meri izkoristiti njihove zasnove.

 • OBLIKA SLEDI FUNKCIJI - FORM FOLLOWS FUNCTION

  Pri vzreji sledimo prepričanju, da so najbolj pomembne delovne lastnosti. Bogastvo najstarejših pasemskih skupin (lovskih in pastirsihe pasem) je za nas predvsem v tem, da so bile skozi več tisočletno zgodovino vzrejene za opravljanje določenih nalog. Zunanjost se je v preteklosti oblikovala glede na delo, ki ga je pes opravljal, s pretiranim poudarjanem zgolj "lepotnih" kriterijev pa se izgubljajo dragocene zasnove mnogih pasem.

 • DOBER ZNAČAJ - GOOD CHARACTER

  Dober značaj je osnova za uspešno delo psa ter za uspešno sodelovanje z vodnikom. Zelo pomembno pa je tudi, da so psi prijetni spremljevalci tudi v našem prostem času in pri počitku. Cenimo uravnovešenost, vsestranskost in psihično trdnost. Značaj psa se pogosto zanemarja, čeprav je ravno od tega odvisna kvaliteta našega sobivanja z našim pasjim družabnikom.

 • SOCIALIZIRANOST - SOCIALIZATION

  Socializiranost je zelo pomembna za vsakega psa, zato v naši psarni pazimo, da izkoristimo naravno radovednost mladičkov in jim s pomočjo pozitivne motivacije privzgajamo dobre navade in željo po sodelovanju s človekom. Skrbimo, da ne zamudimo ključnih razvojnih faz in da mladiče pripravimo na življenje v različnih situacijah.

 • ZDRAVJE - HEALTH

  Pri vzreji s pomočjo rodovnikov in dostopnih informacij skrbimo, da se pri paritvenih kombinacijah čim bolj zmanjša tveganje podedovanih bolezni. Izogibamo se paritvam v ožjem sorodstvu, našim vzrejnim psičkam pa tudi testiramo kolke in komolce.

Slike

Naše psičke

OUR DOGS
Uploaded image

Diva Mitra Adin dom

Nemška kratkodlaka ptičarka
Poležena: 12. 1. 2011 Vzrejna ocena: I./odl. Preizkušnje: PZP: 55 + 22 /JZP: 192 Krvna sled: 2. nag. razred Tekmovanja: Sežunov memorial: 1. nag. razred /4. mesto CHJ SLO, BBh, VP2 Kolki in komolci: HD: A0, ED: 0
Uploaded image

Nubia Hudobrek

Nemška kratkodlaka ptičarka
Poležena: 24. 1. 2015 I./odl. Preizkušnje: PZP: 54 /JZP: 194, IKP2, ŠPP SM 1.c, BBh, Kolki: HD: A1
Uploaded image

Ajda

Kratkodlaka standard jazbečarka
Poležena: 20.11. 2002/1.10.2018 Vzrejna ocena: I/I Preizkušnje: Krvna sled:/SchwhK.=2. VUP: 3. Legla: 2006 Leglo E: Plemenjak Zobel vom Krummholz (4M/1Ž) 2007 Leglo F: Plemenjak Wispel Delbruggers; 6 mladičev (3M/3Ž) 2010 Leglo I; Plemenjak Appolo vom Herramhof; 4 mladički (2M/2Ž)
Uploaded image

Čajka

Kraška ovčarka
Poležena: 10. 5. 2004 Vzrejna ocena: I BBh, CHSLO, CHINT 1. Leglo F: plemenjak Vik Kamengorski; 8 mladičev (2M/6Ž) 2. Leglo: plemenjak Frodo Srednjedravski: 2 mladiča (2M)