HUDOBREK - VZREJA NEMŠKIH PTIČARJEV /deutsch kurzhaar

O psarni Hudobrek

Cilji naše vzreje

Prizadevamo si vzrediti dobro socializirane mladiče, z odličnimi delovnimi zasnovami. Pri izbiri plemenjakov so nam najbolj ključne delovne lastnosti in značaj, predpogoj pa je tudi dobro zdravje. Pazimo na zunanjost, najbolj seveda na tiste tipične značilnosti pasme, ki so pomembne za ohranjanje pasemskih lastnosti in funkcije. Za naše pse iščemo aktivne lastnike, ki bodo znali v najboljši meri izkoristiti njihove zasnove.

 • ODLIČEN NOS - uspehi na krvni sledi

  Naša Diva je uspešna na krvni sledi, ter na vseh lovskih področjih, kjer se zahteva dober nos. Tudi pri izbiri plemenjakov iščemo take, ki so se izkazali na področju sledenja po krvni sledi, saj so dobre vonjalne zasnove prvi pogoj za dobro delo v lovišču. Tudi za ptičerje, ki delajo na drugih področjih (npr. reševanje, iskanje, ...) je zelo pomembna dobra zasnova za delo z nosom.

 • ODLIČEN ZNAČAJ

  Dober značaj je osnova za uspešno delo lovskega psa ter za uspešno sodelovanje z vodnikom. Diva je značajsko zelo uravnovešena, psihično trdna, pri delu pa eksplozivna in hkrati sistematična. Uravnovešenost in izrazite nagone je prenesla tudi na mladiče iz prvega legla.

 • POSLUŠNOST IN SOCIALIZIRANOST

  Poslušnost in socializiranost sta zelo pomembna za vsakega psa, zato v naši psarni pazimo, da izkoristimo naravno radovednost mladičkov in jim s pomočjo pozitivne motivacije privzgajamo dobre navade in željo po sodelovanju s človekom. Skrbimo, da ne zamudimo ključnih razvojnih faz in da mladiče pripravimo na življenje v družinskem in urbanem okolju, kot seveda tudi v lovišču.

 • ODLIČNO ZDRAVJE IN ZUNANJOST

  Diva je zdrava psička, z narejenimi zdravstvenimi testi kolkov, komolcev in oči. Osvojila je tudi mladinski šampionat v lepoti, kar dokazuje, da je odlična tudi njena zunanjost.

Slike

Naše psičke

OUR DOGS
Uploaded image

Diva Mitra Adin dom

Nemška kratkodlaka ptičarka
Poležena: 12. 1. 2011 Vzrejna ocena: I./odl. Preizkušnje: PZP: 55 + 22 /JZP: 192 Krvna sled: 2. nag. razred Tekmovanja: Sežunov memorial: 1. nag. razred /4. mesto CHJ SLO, BBh, VP2 Kolki in komolci: HD: A0, ED: 0
Uploaded image

Nubia Hudobrek

Nemška kratkodlaka ptičarka
Poležena: 24. 1. 2015 I./odl. Preizkušnje: PZP: 54 /JZP: 194, BBh, Kolki: HD: A1
Uploaded image

Ajda

Kratkodlaka standard jazbečarka
Poležena: 20.11. 2002 Vzrejna ocena: I/I Preizkušnje: Krvna sled:/SchwhK.=2. VUP: 3. Legla: 2006 Leglo E: Plemenjak Zobel vom Krummholz (4M/1Ž) 2007 Leglo F: Plemenjak Wispel Delbruggers; 6 mladičev (3M/3Ž) 2010 Leglo I; Plemenjak Appolo vom Herramhof; 4 mladički (2M/2Ž)
Uploaded image

Čajka

Kraška ovčarka
Poležena: 10. 5. 2004 Vzrejna ocena: I BBh, CHSLO, CHINT 1. Leglo F: plemenjak Vik Kamengorski; 8 mladičev (2M/6Ž) 2. Leglo: plemenjak Frodo Srednjedravski: 2 mladiča (2M)

Pišite nam

CONTACT US